Hvis du ikke orker de over-hypede Beats fra Dr. Dre, så er her nogle stærke bud på hvad du skal købe.
Trådløse høretelefoner er blevet utrolige populære, men der er stor forskel i kvalitet, lyd, batterilevetid og komfort. Vi starter derfor med nogle af de bedste trådløse høretelefoner på markedet.
Vi har testet dem alle grundigt i minimum en uge pr. par. På baggrund af den test giver vi her vores anmeldelse af høretelefonerne og en guide til, hvilket par der passer dit behov.
I denne test har vi udelukkende set på in-ear høretelefoner (ift. de trådløse headphones), altså høretelefoner der sidder i øret og ikke over øret.
hop til afsnit..
Truly Wireless vs Wireless
Der findes to forskellige typer af trådløshed når man taler om trådløse høretelefoner.
- Der er de normale wireless (eller bare trådløse), som har en ledning mellem de to høretelefoner. Denne type er ofte den billigste løsning og kommer generelt med en bedre batterilevetid end truly wireless. Batteriet sidder i ledningen samt i selvehøretelefonerne.
Ledningen ligger rundt om nakken og påvirker generelt ikke komforten. Der er dog tilfælde hvor ledningen kan hive en af høretelefonerne ud, hvis den får fat i fx en jakke. - Truly wireless er høretelefoner, som navnet antyder er helt trådløse (altså uden ledning). De to høretelefoner synkroniserer selv automatisk og fungerer dermed som et enkelt sæt.
Som regel er denne type markant dyrere.
Dette skyldes dels at denne teknologi kræver synkroniseringen mellem høretelefonerne og dels at det kræver en større investering i design for at få plads til batteriet.
OnePlus Bullet Wireless – mere end bare budget
Da OnePlus annoncerede deres OnePlus 6 telefon annoncerede de også Bullet Wireless. I deres reklame for produktet fortalte de at de ikke kun ville være konkurrencedygtige på pris, men lyden ville også være bedre end mange andre dyrere modeller.
Lyden i høretelefonerne er god, men i forhold til hvordan de blev annonceret risikerer man at blive en smule skuffet over lydbilledet.
Efter at have brugt OnePlus Bullet Wireless i et stykke tid er jeg faktisk blevet rigtig glad for dem. Man får virkelig meget for de små 600 DKK ,- man må betale for dem. Og bedst af alt er nok batteriet!
- 8 timers batteri på en fuld opladning
- 10 min opladning kan give op til 5 timers batteri
- Bluetooth 4.1
- Magnetiske høretlefoner
- Google assistent
- 599 DKK ,-
Batteri
På en fuld opladning har man cirka 8 timers musik i høretelefonerne. Bedst af alt er dog, at de kan oplades med OnePlus eget quick charge. Det betyder at du med blot 10 minutters opladning får 5 timers forbrug.
I de uger jeg har brugt Bullet Wireless har jeg endnu ikke oplevet at jeg er løbet tør for strøm. Ser jeg at batteriet er ved at være fladt, så er det en fryd at de er klar til brug igen efter få minutters opladning.
Design
Høretelefonerne har et flot design i forhold til selve høretelefonerne. Jeg havde dog gerne set, at man have brugt et fladt og måske mere robust kabel til at forbinde dem.
Der medfølger et etui til høretelefonerne, som jeg dog har opgivet at bruge. Der er ikke en logisk måde hvordan man skal folde dem og putte dem i etuiet. Så i stedet stoppede jeg dem bare i. Og på den måde virkede de mere sikre omkring min egen hals.
Høretelefonerne er magnetiske og kan dermed forbindes.
Når man forbinder dem pauser de automatisk det musik eller film du hører. Bruger du dem med en OnePlus 5T eller 6, så kan de også genoptage afspilningen når du putter dem i ørene igen.
Lyden
Som jeg teasede i starten, så skal man ikke forvente en lyd i verdensklasse, men lyden er på ingen måde dårlig. Der er en fin balance mellem under- og overtoner. Samtidig bliver lyden aldrig kedelig eller for neutral. Bassen er ikke overdøvende eller rungende, men er forholdsvis snappy og tight. Hvilket gør at bassen ikke ødelægger lydbilledet lige meget hvilken genre jeg forsøgte mig med.
Det største problem i forhold til lyden er faktisk at høretelefonerne ikke slutter (helt) tæt i øret.
Det gør at selv når man sidder i et stille rum, så mister man en del af lyden fordi de ikke lukker tæt. Man kan virkelig opleve dette, hvis man fx cykler med dem i blæsevejr eller i trafikken.
Det er nok ikke alle der har samme problem med pasformen som mig, men det er noget man skal være opmærksom på. Jeg løste problemet med nogle buds (den silikone del der sidder i øret) fra et andet sæt høretelefoner. Og det gør alt andet lige lyden markant bedre.
I forhold til de andre høretelefoner i testen, er lyden i Bullet Wireless udemærket, men ikke helt i top. Dog hvis du ikke ved meget om, hvilken lyd du selv søger, så er lyden i disse et godt udgangpunkt.
Alt i alt er OnePlus Bullet Wireless et rigtig godt par høretelefoner. Særligt prisen er der ikke en finger at sætte på. Hvis de kan lukke tæt om ørene på dig, så får du en lyd som man normalt skal betale det dobbelte for.
Jabra Active 65T
De fleste danskere er ikke bekendt med, at vi i Danmark har en virksomhed som laver fremragende høretelefoner (altså bortset fra B&O).
Virksomheden er en del af GN-gruppen og har faktisk i længere tid lavet headset til virksomheder. De har nu også lanceret både wireless og truly wireless høretelefoner til musik og sport.
Vi har udelukkende i denne test set på sportsudgaven af deres truly wireless, men håber også på senere tidspunkt at teste deres andre produkter.
Generelt
Jabra 65T er truly wireless og adskiller sig i forhold til de andre truly wireless vi har testet. Det gælder faktisk både i forhold til lydbillede og funktionalitet.
Jabra 65T er nemlig udstyret med 4 mikrofoner, som blandt andet gør dem i stand til at bruge de forskellige smartphone assistenter. Men det gør også noget unikt i forhold til software, hvor det gør at man
Høretelefonerne kommer med en case man kan bruge til transport og opladning.
- Bluetooth 5.0
- Kompatibel med Alexa, Google eller Siri
- 5 timers batteri + 10 timers opladning i casen
Xiaomi – den billige kineser
Xiami er ligesom One Plus blevet en af de største producenter af smartphones i Kina på meget kort tid.
Og det er der en grund til.
Du får et kanon stærkt produkt til en meget lav pris, som selv kineserne har svært ved at følge med til.
Jeg var et smut i Beijing i sommers, og der faldt jeg over dem. De er super gode, og du får en lyd, som ingen andre spillere kan følge med på i samme prisklasse. De koster typisk omkring 1.000 kr online.
De har i øvrigt også et udemærket fitness armbånd: MiFit, samt et af markedets bedste in-ear headphones, som også har en stærk lyddæmpende effekt.
Jeg har selv indspillet musik med disse, og selvom man står ved siden af en trommeslager, så er der god lyd, så den lyddæmpende effekt er meget effektiv.
Et fint og meget billigt alternativ til in-ear – fx. Bose’s noise canceling høretelefoner, som du kan læse om længere nede i dette post.
Denon AH-MM400 – Luksus i Valnøddetræ
Hvis det derimod ikke er prisen du vælger ud fra, så bør du tjekke disse bøffer fra Denon ud!
Disse stilfulde høretelefoner faldt vi over hos StayClassy.dk. De er super lækre, og giver også en fantastisk lyd.
De ligger på knap 3.000 kr, så det er næste prisklasse, men de er også super flotte og meget æstetiske.
Hvis du som jeg hører musik hele dagen lang, og ikke har brug for støjdæmpning, så er det bestemt en investering, der er værd at prioritere.
Bose Quiet Comfort 20 – Den støjdæmpende model
Jeg rejser ca. 100 dage om året, og så er det vigtigt at kunne få ro, når man skal arbejde på umulige steder som lufthavne, busser, kontorfællesskaber etc. Derfor har jeg investeret i et par Bose in-ear høretelefoner med noise cancelling. Et af de bedste investeringer jeg har gjort!
Disse høretelefoner er lavet til at fjerne brummende støj fra maskiner, køretøjer, kontormiljøet osv, og de er geniale til åbne kontormiljøer, hvor man ønsker at få arbejdsro.
Du kan se en lille video fra Bose her:
De ligger på ca. 1.700 kr, så er heller ikke et billigt alternativ, men det er de bedste støjdæmpende høretelefoner på markedet, hvis du spørger mig.
Del endelig dine erfaringer herunder, hvis du har fundet god lyd til en fornuftig mønt!