Vi har ringet rundt til de danske teleselskaber, og undersøgt hvor man kan få et abonnement, på trods af man står i RKI / Ribers.
Her ser du listen, og hvad de svarede!
hop til afsnit..
Er du kommet ud i den uheldige situation, hvor du er registreret i RKI, kan det give dig problemer og frustrationer over ikke at kunne handle med kredit.
Det kan være meget frustrerende at finde ud af hvilke steder, der gerne vil tilbyde deres services og hvilke der ikke vil. Derfor har vi lavet denne guide.
Ønsker du at købe en ny telefon eller oprette et nyt mobilabonnement, så er der stort sandsynlighed for at det bliver en besværlig proces. Teleselskaberne har nemlig adgang til registre over dårlige-betalere (fx. RKI og Ribers) og vælger derfor deres kunder ud fra deres betalingsevne.
Vi har gjort det let og overskueligt for dig som er registret i fx RKI eller Ribers at se hvilke selskaber du kan købe abonnement ved.
Når man søger på nettet efter svar, er det ofte meget gamle blogindlæg – på sider som babyforum – der popper op. De oplysninger er ikke altid valide!
Listen under, er de selskaber som har svaret på vores mails eller telefonopringning. Den er ordnet efter alfabetisk rækkefølge.
Fluebenet betyder at registrering ved RKI ikke blokkerer for oprettelsen af abonnement (der kan dog være forbehold). Det røde kryds betyder at det ikke er muligt. Det sorte kryds med en rød cirkel betyder, at selskabet ikke har svaret tilbage.
Disse selskaber opretter gerne trods RKI
CBB mobil
Du kan godt købe abonnement ved CBB, selvom du er registreret i RKI.
>> Gå til bestilling hos CBB her
Betingelser:
Man kan godt oprette et abonnement, men man vil ikke kunne tilmelde sig udlandstelefoni.
3 mobil
Du kan godt købe abonnement ved 3, selvom du er registreret i RKI.
>> Gå til bestilling hos 3 her
Betingelser:
Man kan maksimum registrere 2 abonnementer. Abonnementet bliver oprettet med børnesikring (ikke muligt at fjerne), hvilket gør at du kun kan forbruge det du allerede har lagt ud for. Det betyder også, at du ikke kan benytte mobiltjenester såsom at købe togbilletter over telefonen, sende penge til en organistion og andre tjenester der kører over mobilregningen.
Telmore mobil
Du kan godt købe abonnement ved Telmore, selvom du er registreret i RKI.
>> Gå til bestilling hos Telmore her
Betingelser:
Du kan godt oprette abonnement, men for det første kan du ikke købe mobiltelefoner med afdragsordning. For det andet kan du ikke få udlandstelefoni, og for det tredje kan man ikke købe abonnement, hvis man står i gæld til Telmore.
Disse selskaber vil IKKE oprette
Call me mobil
Call me’s kreditregler tillader ikke personer registreret i RKI (eller andet sammenlignelig registrer) at købe abonnement his dem.
Fullrate mobil
Da jeg kontaktede Fullrate kundeservice fortalte de, at de ikke måtte besvare mit spørgsmål.
I stedet blev jeg sendt videre til PR-afdelingen. Her beklagede de igen over at de ikke måtte besvare mit spørgsmål, og sendte mig videre til den øverste presseansvarlig. Grundet mange møder havde han ikke tid, så jeg sendte ham en email – hvilken højst sandsynligt vil forblive ubesvaret.
Så vi gætter på at Fullrate ikke er stedet at gå hen, hvis du er listet i RKI registeret.
TDC mobil
TDC vil ikke garantere, at der kan oprettes mobilabonnement, hvis man står i Ribers /RKI. Der er en stor risiko for, at deres kredit-afdeling afviser dig. Det samme gælder folk, der er registreret i TDC’s egen dårlig-betaler registrer, som de selv løbende ajourfører.
Telenor mobil
Er du registret i RKI kan du ikke købe abonnement ved Telenor. Det var meldingen da vi ringede til deres support.
Konklusionen
Du kan vælge blandt disse mobilselskaber:
- 3.dk – Kan oprettes med forudbetaling.
- CBB.dk – Kan oprettes, dog ikke udlands-telefoni.
- Telmore.dk – Kan oprettes, dog ikke med udlands-telefoni.
Der findes alternativer til det almindelige abonnement, hvis du ikke kan oprette et normalt abonnement grundet RKI-registrering.
Et af de alternativer er at bruge taletidskort.
Taletidskortet bliver dog ikke længere benyttet i samme omfang som fra bare 5 år siden, men det er dog stadig en reel mulighed. Taletidskortet giver dig de samme muligheder for at bruge mobilinternet, sms og mms som et almindeligt abonnement, men det er typisk en dyr løsning.
Der hvor taletidskortet har sine begrænsninger er, at du betaler for dit forbrug før du har brugt det. Dette kan samtidig være positivt, da det giver en langt større indsigt i, hvor meget mange penge man bruger på sit mobilforbrug.
Da jeg ringede rundt til de forskellige teleselskaber foreslog flere i de respektive kundeservice-afdelinger, at man kan bruge en andens CPR-nummer.
Dette vil vi på ingen måde opfordre til at man gør!
Det er selvfølgelig en mulighed, men potentielt er det også ulovligt. Så selvom at dette bliver fremlagt som en reel mulighed, så undlad at bruge den (også selvom at den bliver fremlagt fra kundeservicen).
Har du spørgsmål omkring andre teleselskaber og RKI? Så skriv en kommenter på dette indlæg.